تولید بیودیزل و بیواتانول

ساخت وبلاگ
 رئیس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت در جلسه هم اندیشی سوخت‌های پاک و ترکیبی تصریح کرد: سوخت‌های پاک جایگزین مناسبی برای بنزین و گازوییل هستند و این سوخت‌ها از واکنش شیمیایی روی مواد موجود در مواد زنده طبیعی تهیه و منابع تجدیدشونده محسوب می شوند.


امیرناصر احمدی با تاکید بر این که تولید بیودیزل و بیواتانول در کشور باید صنعتی شود، از موفقیت محققان کشور در زمینه تولید سوخت زیستی از برخی گیاهان در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار شانا، رئیس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت در جلسه هم اندیشی سوخت‌های پاک و ترکیبی تصریح کرد: سوخت‌های پاک جایگزین مناسبی برای بنزین و گازوییل هستند و این سوخت‌ها از واکنش شیمیایی روی مواد موجود در مواد زنده طبیعی تهیه و منابع تجدیدشونده محسوب می شوند.

دکتر امیرناصر احمدی کاهش وابستگی به منابع فسیلی و واردات سوخت، اشتغال زایی نیروهای متخصص، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و آلودگی هوای شهرها، کاهش ظرفیت سوخت فسیلی و توسعه اقتصادی-اجتماعی شهرهای کوچک از طریق بنگاه های زودبازده را از ضرورت های استفاده از منابع تجدیدپذیر اعلام کرد.

رئیس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت درباره روند توسعه سوخت بیودیزل در کشورهای منطقه گفت: کشور قطر هم اکنون با همکاری بخش دانشگاهی، شرکت هواپیمایی و وزارت نفت در زمینه تولید بیوفیول و عربستان سعودی با همکاری یک شرکت انگلیسی در زمینه کشت "جاتروفا" در پنج هزار هکتار برای تولید سوخت پاک اقدام کرده است.

احمدی تصریح کرد: هم اکنون پایلوت کاشت گیاه "جاتروفا" در بندرعباس و تولید بیودیزل با استفاده از جلبک از سوی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در کشور در حال انجام است.

به گفته وی، طبق آمارهای موجود تا سال 2015 سوخت‌های پاک و ترکیبی جایگزین سوخت‌های فسیلی می شوند و 20 درصد تولید بیودیزل به گیاه "جاتروفا" اختصاص خواهد یافت.

احمدی با بیان این که پژوهشگاه صنعت نفت یکی از مراکز فعال در زمینه بیودیزل در ایران است، افزود: ستاد انرژی های نو، دانشگاه تربیت مدرس، یک بخش خصوصی در استان گلستان و سایر دانشگاه ها و مراکز علمی از مراکز فعال در این زمینه هستند.

به گفته رئیس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت، مواد اولیه تولید بیودیزل شامل دانه های روغنی خوراکی مانند آفتابگردان و غیرخوارکی مانند گیاه جاتروفا، چربی های تازه حیوانی، روغن ها و چربی های پسماند و ضایعاتی و جلبک ها است.

وی با بیان این که گیاه "جاتروفا" حدود 6 ماه بدون آب دوام می آورد، افزود: جاتروفا، گیاهی است چند منظوره و با مقاومت زیاد در برابر خشکسالی که دانه های آن حاوی 40 درصد روغن است و می توان از این دانه ها در تولید سوخت‌های زیستی و از کنجاله آن در بخش کشاورزی به عنوان سم دفع آفات استفاده کرد.

رئیس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت تولید بیودیزل از اتانول را از دیگر جایگزین های سوخت های فسیلی اعلام و تصریح کرد: در اواخر دهه 1970 اتانول به عنوان ماده افزودنی بنزین برای بالا بردن عدد اکتان این فرآورده راهبردی مورد استفاده قرار گرفت.

به گفته احمدی، هم اکنون تولید اتانول در شهر اهواز در حال انجام است.

وی نبود هماهنگی و یک برنامه منسجم در زمینه کشت دانه و فرمولاسیون سوخت‌ها، موازی کاری گروه های تحقیقاتی، نبود حلقه های تکمیل و اجرای طرح و نبود استانداردهای سوخت را از چالش های موجود در زمینه استفاده از سوخت‌های زیستی اعلام کرد.

احمدی ارائه طرح ملی و هدفگذاری مشخص در زمینه بیابان زدایی و تولید زیست توده، تولید صنعتی بیودیزل و بیواتانول، فرمولاسیون و تست های موتوری سوخت های ترکیبی، تهیه مواد مورد نیاز و استانداردسازی سوخت های تجدیدپذیر را از راهکارهای توسعه سوخت های پاک در کشور اعلام کرد.

وی تصریح کرد: علاوه بر تدوین استانداردهای لازم برای تولید سوخت های زیستی باید هماهنگی هایی لازم میان وزارتخانه های نفت، نیرو و صنایع و دانشگاه ها انجام شود.

سایت رشته صنایع شیمیایی...
ما را در سایت سایت رشته صنایع شیمیایی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : علیرضا فرزادنیا chemis بازدید : 296 تاريخ : جمعه 9 ارديبهشت 1390 ساعت: 22:13

نظر سنجی

سایت صنایع شیمیایی...

خبرنامه