الكتروفيلترها

ساخت وبلاگ

در اين دستگاه گاز حامل غبار را از يك ميدان الكتريكي فشار قوي كه گاز را يونيزه مي كند عبور مي دهند.يون هاي حاصل بر سطح ذرات غبار مي نشينند و آن ها را باردار مي سازند.ذرات باردار در هنگام عبور از ميدان الكتريكي جذب الكترودهاي دستگاه مي شوند.

سرعت جذب گرد و غبار توسط الكترودهاي جمع كننده براي راندمان غبارگيري مهم بوده و به شدت ميدان الكتريكي واندازه ذرات گرد و غبار و ويسكوزيته گاز بستگي دارد.

افت فشار در اين نوع فيلترها بين 15 تا 20 ميليمتر آب است و مصرف انرژي آن پايين(حدود        )مي باشد.تحت شرايط مناسب مي توان راندماني تا حد 99.75 درصد را به دست آورد.اين دستگاه ها به طور گسترده اي در جمع آوري ذرات ريز و درشت غبار به كار گرفته مي شوند.

 جداکردن به روش الکتريکي

با استفاده از نيروهای ناشي از باردار شدن يا پولاريزه شدن ذرات جامد در يک ميدان الکتريکي مي توان مواد معدني را آرايش داد.  در اين روش ها با تنظيم نيروهای الکتريکي و نيروهای جنبي مانند نيروی ثقل و گريز از مرکز ذرات مسيرهای مختلفي را طي مي کنند و به اين ترتيب مي توان آن ها را از يکديگر جدا کرد.

 جدايش الکتروستاتيکي

چنان چه جدايش ذرات در هوا انجام شود به آن جدايش الکتروستاتيکي گفته مي شود. هر چند در اين حالت معمولا جرياني از الکتريسيته برقرار است.

جدايش فشار قوی يا جدايش الکتريکي:

در صورتي که از تخليه کرونا استفاده شود به آن جدايش فشار قوی يا جدايش الکتريکي مي گويند.

دی الکتروفز:

اگر جدايش در آب انجام شود اگر حرکت ذرات ناشي از اثر پولاريزاسيون در يک ميدان غير يکنواخت باشد به آن دی الکتروفز مي گويند

الکتروفورز:

   اگر جدايش در آب انجام شود و اگر حرکت ذرات ناشي از بار آزاد آن ها در يک ميدان الکتريکي باشد به آن الکتروفورز گفته مي شود. روش های دی الکتروفز والکتروفورز هيچ کاربرد صنعتي در جدايش کاني ها ندارند. لازم به تذکر است که روش های جدايش الکترواستاتيکي علاوه برآرايش کانيهاي مانند روتيل،زيرکن،آپاتيت،هماتيت و بسياری کاني های ديگر در ساير زمينه ها نيز از قبيل تصفيه مواد غذايي(جدا کردن کاه از غلات)جدا  کردن باطله های قابل استفاده(جدا کردن تکه های عايق از تکه های سيم های مسي)و طبقه بندی الکتروستاتيکي ذرات از نظر ابعاد يا شکل کاربرد دارند.

ساختمان جدا کننده های الکتروستاتيکي:

  همه جدا کننده های الکترمستاتيکي شامل چهار بخش زير هستند:

 1- مکانيزم باردار کردن،بي بار کردن

2- ميدان الکتريکي خارجي

3- تنظيم کننده مسير ذرات غير الکتريکي

4- سيستم های باردهي و جمع آوری محصول  

  1- مکانيزم باردار کردن-بي بار کردن:

در نتيجه مکانيزم باردار کردن-بي بار کردن توزيع بار به صورت های مختلفي پديد مي آيد.چنان چه دو نوع مختلف از ذرات در ناحيه جداسازی وارد ميدان الکتريکي شوند هر دو نوع ممکن است دارای بارهای الکتريکي با علامت مخالف شوند يا تنها يکي از آن دو نوع دارای بار الکتريکي قابل ملاحظه ای شود يا علامت بار در هر دو نوع مشابه ولي مقدار آن متفاوت باشد و يا سرانجام اين هر دو نوع مختلف ذرات در هنگام ورود به ناحيه جداسازی دارای ممان های دی پل متفاوت باشند.

 2- ميدان الکتريکي خارجي:

اين ميدان شامل محيطي با پتانسيل يکسان و الکترودی با ولتاژ زياد است. اختلاف پتانسيل امکان دارد از 10 تا 100 کيلو ولت تغيير کند و معمولا از نوع يک سو است. ميدان های الکتريکي ايجاد شده از حدود 400000 ولت بر متر تا حد شکستن قدرت هوا (3000000 ولت بر متر)تغيير مي کند.

 3- تنظيم کننده مسير ذرات غير الکتريکي:

جدايش فيزيکي دو نوع ذره همواره با تنظيم نيروهای وارد شده بر ذرات و مدت زمان تاثير هر يک از نيروها انجام مي شود. به نحوی که ذرات مختلف در زمان از قبل تعيين شده مسيرهای مختلفي را طي مي کنند. نيروهای وارد شده علاوه بر نيروهای الکتريکي معمولا شامل نيروهای ثقل،گريز از مرکز و اصطکاک نيز مي شوند.

 4- سيستم های باردهي و جمع آوری محصول:

همه جداکننده ها دارای وسيله ای برای انتقال بار اوليه به ناحيه جدا سازی و روشي برای جدا کردن جريان ذرات در نقطه مورد نظر هستند به صورتي که ذرات مختلف را بتوان جمع آوری کرد و به مراحل بعدی جدايش يا به سيلوی نهايي انتقال داد.

 

سایت رشته صنایع شیمیایی...
ما را در سایت سایت رشته صنایع شیمیایی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : علیرضا فرزادنیا chemis بازدید : 393 تاريخ : چهارشنبه 5 اسفند 1388 ساعت: 1:54

نظر سنجی

سایت صنایع شیمیایی...

خبرنامه